28.5.2012

HYVÄ TAIDENÄYTTELY...

... on kuin ulkomaanmatka tai huvipuistossa käynti. Sitä irtoaa arjesta ja pääsee ulos omassa päässä kiitävistä ajatuksista. Näin  käy Kaisa Luukkosen taidenäyttelyssä. Installaatio imaisi minut illuusioonsa, joka tuntui unelta. Unen keskeltä havahduin tarkastelemaan maisemaa tarkemmin ja niin vaivihkainen vaaran tunne hiipi tajuntaan. Ilmapalloista narun päässä roikkuvat neulat alkoivat vihloa silmiä - entä, jos juuri tuo päälläni oleva ilmapallo päättää puhjeta ja tippua niin, että neula puhkaisee silmäni. 

Vaaran elementti, neulat, ovat kuin varoitus leijumasta unelmissa liian kauas todellisuudesta. Varoitus on lempeä, enkä tuntenut oloani turvattomaksi pienen heräämisen jälkeen. Parhaimmillaan tilateos tuo uuden tunnelman tilaan, todella muokkaa sitä ja siinä Kaisa onnistui. Ajan myötä pallot tulevat laskeutumaan kohti lattiaa ja tavallaan vaaran elementti muuttuu todeksi. Tämä teos luokitellaan sarjaan "vaarallinen taideteos" tällä ylisuojelevalla turvallisuushakuisella taidekentällämme. Räväyttäminen on velvollisuutemme tänä päivänä. Kaisan teos räväyttää tyylikkäästi, lempeästi mutta todesti.




















Tätä vinkkeliä ei näyttelyssä näe:








Tampere oli hyvällä tuulella, sää oli mitä upein. Olin lomalla.








19.5.2012

ERÄÄN KORUN ESITTELY


Unisex pullonavaajarannekoru! Kesällä puistossa paras cooleustavara ikinä! 































DRAWING



In every paradise there is something nasty. Then it´s perfect.

TUILLA ELÄVÄN ARKIPÄIVÄÄ


Eräänä päivänä olimme Anttonin kanssa ruokkimassa "sorsia" Herttoniemenrannassa. Jeesuskylpyankka oli mukana, täytyy kai Jeesuksenkin joskus ulkoilla. Vähän liikuntaa. Sorsia ei tosin löytynyt, mutta lokkeja oli aika helppo houkutella paikalle. Yksi onnekas variskin tuli mestoille. Mun mielestä varikset on tosi hienoja lintuja. Haluaisin oman. Eiks ne opi matkimaankin jos niitä opettaa? Uskon vahvasti näin. Vois opettaa sille vaikka McGyverin tunnusmusiikin. Olisko hääviä.














































Ja aijai kun jeesus nautti.









Sitten kohtasimme yllättäviä hankaluuksia matkallamme. Ne alkoivat tästä:









Ja jatkuivat näin, Naps katkesi Jeesuksen talutusnaru ja niin lensi jesse kaaressa altaan keskelle.






Niin koitti jesselle puoli tuntia vapautta. Onneksi se osaa kulkea vetten päällä.









Aika divainit valot vai mitä? Ei se oikeesti ole muuta, kuin ISO 1600.
Jokatapauksessa, kaikki päättyi kuitenkin hyvin, Jeesus uiskenteli altaan päähän, josta se olikin helppo poimia talteen. Tuhma jesse.

Mustat läiskät naamoilla mystisyyssyistä.













Seuraavaksi suunnittelimme kanalassa käymistä. Kohdekin on päätetty. Antton tykkää kanoista.

18.5.2012

DEBYYTTI


You Made Me Cry- korut



    Osassa silmiä kyyneleet ovat jo valloillaan, osa on vasta vettynyt valmiina vesiputoukseen.
    Materiaaleina askartelumassa, nahka, metalliketju, paljetit, muovikristallit ja alkydimaali. 
    Koko noin 2,5x3,5cm. Kuvassa näkyy sinisilmäisiä kaulakoruja, mutta olemassa on myös vihreitä, niinikään korvakoruina.



My Heart Is a Bleeding Stone-korut


Kiviä ympäri Kalliota. 

Lapsena keräsin "hienoja kiviä" kotitaloni rannalta vedenrajasta. Jotkut kivet nousivat esiin muotonsa tai värinsä takia - ihan kuin taikaa! Valkoiset kivet olivat kuin timantteja, kuinka tuo yksi voi ollakaan noin sileä, katso, seeprakivi! Kuivuttuaan kivet olivat pettymys. Ne muuttuivat harmaiksi. Laitoin ihania kiviä vesiastiaan unohtaen vaihtaa veden. Viikkojen kuluessa aarteenetsintä oli jo unohtunut ja kivet olivat limaisen lietteen peitossa. Aarteet muuttuivat taas tavallisiksi kiviksi, jotka oli helppo vapauttaa viskaamalla ne ulos oman huoneen ikkunasta. 

Nyt olen kerännyt hienoja kiviä pitkin Kalliota ja lakannut ne näyttämään hienoutensa koko potenssin. Ne ovat ikuisesti kuin märkiä, vedenrajassa hohtavia. Ne ovat kivettyneitä sydämiä, kerätty kulkien pitkin Kallion kujia. Kerätty kuin keräisi omaa pettynyttä sydäntään uudestaan ja uudestaan samalla paikaten avohaavoja menneisyydestä. Muisto tai runo jokaiselle hylkäämiselle ja torjunnalle.






     
 
Kivet Suomalaista graniittia ja muita kivilajeja. Muovitimantteja ja nahkaa. Koot 3,5x2,5cm-7x4cm.



Muita korustormauksen tuotteita:

















































































Näillä ja......







.... ja näillä...




.... ja näillä eväillä.