28.5.2014

AAMIAISIA JA PUNAJUURISOSEKEITTO

Äitini ei ollut lainkaan väärässä, kun ollessani pieni arveli, että minut saa paremmin syömään jos leivällä on naama. Aamiaisen syöminen jäi minulta moniksi vuosiksi, mutta nyt työssä käymisen myötä olen palautellut takaisin tätä hyvää tapaa.


Aamu, jolloin oli helppo herätä. Mikä mua vaivaa!


Kaurapuurosta tuli liian löysää. Äitin tekemät kuivatut omenat auttoivat.


Wish I was there.



No ei aina jaksa/viitti/ehdi.


Hohhoijaa ja maitokin loppui.


Ei muista käydä maitokaupassa. Leipänaamaskillsit paranee silti.

Kehuskelin aiemmassa keittopostauksessani juuresvalikoimallani. Nyt pengoin sitä taas ja löysin lempikeittoni ainekset. Eli Parru presents:

PUNAJUURISOSEKEITTO




Ohje:

Kilo punajuuria
Kolme porkkanaa
Iso sipuli
2dl kookoskermaa
Valkosipulia
Iso biitti tuoretta inkivääriä
Cajun-maustesekoitusta
Persiljaa kuivattuna

Valmistin keiton samalla tavalla kuin bataattiversion, paistaen vihannekset ennen keittämistä. Punajuurilohkoja keitin noin 15 min, porkkanaa n. 10. Valkosipulin, sipulin, mausteet ja inkiväärin paistoin vain kevyesti ja lisäsin keitettyjen juuresten sekaan. Sur, kermat, kiehautus ja nam! Vihjeenä sellainen, että jos käytät rouhittua pippuria jauheen sijaan, mausteen vaikutus voimistuu sauvasekoituksen jälkeen.

Tätä keittoa ensi kertaa tehtyäni meinasi tajuntani räjähtää siitä, kuinka pehmeää ja ihanaa zoppa on. Tällä kertaa efekti ei ollut ihan sama. Ehkä odotukset olivat liian korkealla. En tiedä käykö muille niin, mutta minulla vaihtelee ruoan maku vaikka ainekset ja valmistustapa olisivat täysin samat. Olivatko punajuureni eri lannoitteella kasvatettuja tai porkkanani kuorrutettu eri säilöntäaineilla kuin aiemmin vai vaikuttaako mieliala ruoan makuun. Jälkimmäiseen uskon. Jos olet täynnä rakkautta ruoanlaittoa ja maailmaa kohtaan, sen maistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti