22.5.2014

RUOKAA VIIKON VARRELTA JA BATAATTISOSEKEITTO


Franui, kalapuikkoi ja kermaviiliä



Tuoremakkaraa, homejuustoherkkusieni, bataattia ja kurpitsaa uunivihanneksina, sienisalaatti






Pääkalloo! Jauhelihaa ja makaronia ketsupilla, kun aidoimmillaan. Minä lisäsin sipulia ja eri mausteita.





Pääkalloo!



Pääkalloo! (Samalta lautaselta)




           Pääkalloo! (Uusi setti, nyt kermalla.) Mutta nyt myös...



Raparperipiirakka. Ihan vähän vaan lainattuja raparperejä. Murutaikina ja rahkatäyte.



Ja vielä kerran: pääkalloo!! Nyt on jo myös tiskitilanne.

Tänään pääsin viimein kokkaamaan, kun tiskit tuli selvitettyä. Erityisen nopeasti edelliskertaan verrattuna. En kehtaa edes kertoa, kuinka monta päivää (viikkoa) tiskit viime kerralla seisoivat altaassa. Mitä, eikö muille muka käy niin, että ei jaksa ja sitten pitääkin mennä Tampereelle, seuraavaksi onkin korumyyjäiset,


sitten pitää lähteä Berliiniin, sitten taas ei jaksa ja sitten on treenit. No minulle ainakin kävi näin ja tulee käymäänkin. Minulla on jääkaapissa varastossa hyvä määrä eri juureksia ja tänään käteen tarttui ainekset seuraavaan:

BATAATTIPORKKANAPERUNASOSEKEITTO


1/2 kg          Bataattia
3 kpl            Porkkanoita
4 kpl            Perunoita
1 iso            Sipuli
2 dl              Kookoskermaa
                    Kunnon biitti tuoretta inkivääriä

currya
mustapippuria
persiljaa

Tämä ohje on ehkä nähty jo miljoona kertaa mutta salaisuuteni on siinä, että paistan juurekset puolikypsiksi ennen keittämistä. Paistaminen saa niiden makuun vähän voimakkaamman aromin. Sitten laitan ne kiehumaan (n.5-10 min), jonka aikana paistan sipulia ja inkivääriä mausteiden kanssa vähän. Lisään jälkimmäiset paistelmat juuresten joukkoon vasta, kun ne ovat kypsiä. Näin sipulin ja inkiväärin maut saa nousemaan hyvin esille. Tuoreen chlin ja valkosipulin olisin paistanut tähän mukaan, jos olisi ollut niille fiilistä. Sur, kermaa ja valmis!

Seuraavia ruokapäivityksiä odotellessa ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti