Helatorstai tuli puskista, enkä tahtonut törsätä kalliin kioskin huonoihin antimiin roposiani näin loppukuusta. Näistä asetelmista muistui mieleeni köyhäruokaohje numero yksi:
RÖSTIPERUNAT
Raasta perunat. Huippukokki taikka muu ihminen jolla on valinnanvaraa sanoisi: jauhoisia perunoita. Minä sanon, että just niitä pottuja mitä sattuu olemaan.
Mahdolliset mausteet (tykkään laittaa curryä ja mustapippuria- jos on) sekaan ja sekoitus. Sekoittaessa kannattaa hiukan puristella, että perunan tärkkelys pääsee esiin. Se auttaa röstiä sitoutumaan paremmin.
Lättänäksi pannulle. Tässä kuvassa perunat ovat alkaneet jo kypsyä, eli muuttua vähän läpikuultavaksi. Paistetaan muutama minuutti per puoli.
Käännetään, kun ruskeusaste miellyttää. Vielä muutama minuutti ja:
Voilá! Röstiperunat sopivat rahapäivänä mainiosti pihvin, lihapullien tai vaikka kalan lisäkkeeksi. Ruskeaa kastiketta kermalla, koskenlaskijakastike, use your imagination. Laitoin porkkanaraasteen sekaan vähän inkivääriä raastettuna koska huvitti. Eikä tämä nyt niin köyhältä näytäkään! Tämän syötyä olo ei ole ollenkaan niin köyhä ja kippee. Lisäksi peruna rauhoittaa. Lohturuokaa parhaimmillaan. Stressaako? Valmista peruna-ateria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti