29.5.2014

KÖYHÄRUOKAA RAKKAUDELLA VOL. 1

Parrulla on paljon luovia ruokaohjeita hihassaan. Luovuus ruoanlaitossa on aina ollut kivaa. Parin vuoden työttömyyskaudella, vain sossuntuki taskussa luovuus on ollut myös välttämättömyys. Kun leipäjonosta saa vain leipää. Kun rahaa on 1,50. Kun on keksittävä tyhjenevästä ruokakaapista yhdistelmiä, joista ei tule vain kyyneleet silmiin. Rahatilanne on nyt ihan sopiva tällaiselle vaatimattomalle citysinkulle, mutta opituista taidoista on hyötyä.

Helatorstai tuli puskista, enkä tahtonut törsätä kalliin kioskin huonoihin antimiin roposiani näin loppukuusta. Näistä asetelmista muistui mieleeni köyhäruokaohje numero yksi:

RÖSTIPERUNAT


Raasta perunat. Huippukokki taikka muu ihminen jolla on valinnanvaraa sanoisi: jauhoisia perunoita. Minä sanon, että just niitä pottuja mitä sattuu olemaan. 





Mahdolliset mausteet (tykkään laittaa curryä ja mustapippuria- jos on) sekaan ja sekoitus. Sekoittaessa kannattaa hiukan puristella, että perunan tärkkelys pääsee esiin. Se auttaa röstiä sitoutumaan paremmin.




Lättänäksi pannulle. Tässä kuvassa perunat ovat alkaneet jo kypsyä, eli muuttua vähän läpikuultavaksi. Paistetaan muutama minuutti per puoli.


Käännetään, kun ruskeusaste miellyttää. Vielä muutama minuutti ja:


Voilá! Röstiperunat sopivat rahapäivänä mainiosti pihvin, lihapullien tai vaikka kalan lisäkkeeksi. Ruskeaa kastiketta kermalla, koskenlaskijakastike, use your imagination. Laitoin porkkanaraasteen sekaan vähän inkivääriä raastettuna koska huvitti. Eikä tämä nyt niin köyhältä näytäkään! Tämän syötyä olo ei ole ollenkaan niin köyhä ja kippee. Lisäksi peruna rauhoittaa. Lohturuokaa parhaimmillaan. Stressaako? Valmista peruna-ateria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti